Πρωτοετείς

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Φιλολογίας και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι φιλολογικές σπουδές που θα ακολουθήσετε στο Τμήμα διαρκούν τέσσερα χρόνια και διακρίνονται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος διαρκεί δύο χρόνια (τέσσερα εξάμηνα) και περιλαμβάνει 25 μαθήματα. Ο δεύτερος κύκλος διαρκεί άλλα δύο χρόνια (τέσσερα εξάμηνα) και περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις, από τις οποίες επιλέγετε μία: (α) κλασικών σπουδών, (β) μεσαιωνικών και νέων ελληνικών σπουδών, και (γ) γλωσσολογίας.

Στην έναρξη κάθε εξαμήνου θα πρέπει να δηλώνετε ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε και στα οποία μπορείτε να εξεταστείτε στο τέλος του εξαμήνου. Κάθε μάθημα έχει έναν κωδικό. Στο πρώτο εξάμηνο σπουδών τα μαθήματα που θα δηλώσετε είναι:

ΑΕΦ 101 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: ΑΡΧΑΪΚΗ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ (5 ECTS)
ΑΕΦ 103 IΣTOPIOΓPAΦIA – ΡΗΤΟΡΙΚΗ (5 ECTS)
ΓΛΩ 301 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ I (5 ECTS)
ΛΦΙ 125 ΛATINIKH ΓΛΩΣΣA I (5 ECTS)
ΛΦΙ 125 ΕΝΙΣΧ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΦΙ 125
ΜΕΦ 221 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ (5 ECTS)
ΝΕΦ 201 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ (5 ECTS)
ΨΜΦΣ Ι ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Ι

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να ενημερωθείτε για τις ώρες και μέρες των μαθημάτων σας επισκεφτείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα και εντοπίστε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου με βάση τον κωδικό τους (πατήστε εδώ). Σε ορισμένες περιπτώσεις διακρίνονται δύο ή περισσότερα τμήματα φοιτητών-φοιτητριών για το ίδιο μάθημα. Οι φοιτητές-φοιτήτριες τοποθετούνται στα τμήματα αλφαβητικά (βάσει του επιθέτου τους). Για παράδειγμα η ένδειξη ΝΕΦ 201 (Α-Κ) δηλώνει το τμήμα φοιτητών-φοιτητριών με επίθετο από Α έως και Κ στο μάθημα ΝΕΦ 201.

Για να εντοπίσετε την αίθουσα διδασκαλίας σημειώστε τη συντομογραφία της που βλέπετε στο ωρολόγιο πρόγραμμα και αναζητήστε την στο σημείο «Αίθουσες διδασκαλίας». Εκεί θα βρείτε αναλυτικό σχεδιάγραμμα των τριών κτιρίων της Φιλοσοφικής Σχολής (παλαιό κτίριο, νέο κτίριο, νέα πτέρυγα) όπου στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματός μας.

Για να ενημερώνεστε εγκαίρως μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος (πατήστε εδώ).

Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος (πατήστε εδώ) και στου συμβούλους σπουδών (πατήστε εδώ).